Pengenalan

  • Pengenalan

  • Bengkel

  • Proses Permohonan Kerusi Roda

  • Permohonan

  • Jenis-jenis Kerusi Roda

wc

Pengenalan

Pusat Modifikasi Kerusi Roda USM-RICD  adalah pusat di bawah Pusat Pengajian Sains Kesihatan, Universiti Sains Malaysia. Pusat Modifikasi ini adalah sebuah pusat yang menyediakan servis alat bantuan seperti kerusi roda kepada pesakit lumpuh atau kecacatan kekal.

USM dan RICD telah menandatangani perjanjian MOU pada tahun 2012 untuk bekerjasama dalam pemberian kerusi roda kepada USM. USM dipelopori oleh Bahagian Jaringan Industri dan Masyarakat (BJIM) yang dimana telah diketuai oleh Dato prof Dr. Susie See di Kampus Penang USM.  Projek ini bermula apabila Dr. Mohd Zulkifli telah di anugerahkan Geran KTP dari Kementerian Pelajaran pada tahun 2014. Maka dengan adanya geran ini,Pembentukan Pasukan Kerusi Roda USM-RICD telah diwujudkan pada tahun 2014 dan kini pusat kerusi roda USM telah mempunyai bengkel baikpulih kerusi roda sendiri.

Objektif Projek 

1- Menyediakan pusat khidmat untuk pesakit yang memerlukan kerusi roda.

2- Membekalkan kerusi roda yang dimodifikasi khas untuk pesakit.

3- Perunding cara kepada pengguna atau yang memerlukan kerusi roda.

Misi 

Projek Modifikasi khas USM- RICD adalah membantu menyelesaikan masalah mobiliti pesakit dan membuka peluang pesakit untuk lebih aktif.

Hubungi Kami

Unit Transformasi OKU
Pusat Pengajian Sains Kesihatan
Kampus Kesihatan
16150 Kubang Kerian
Kelantan
No. Telefon : 09 -7677772
No. Fax       : 09 - 7677630

Capaian Kerajaan

mygovMOHEmscmqa

 
 

Penafian

Universiti Sains Malaysia, Health Campus shall not be liable for any loss or damage caused by the usage of any information obtained from this web site.

Security & Privacy Policy

  • Tuesday 01-06-2021, 08:39:56

 

Please publish modules in offcanvas position.